MENU

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Het is de beste manier om de taal te leren.

Veldhovenvoorelkaar biedt ondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren.

DigiTaalhuis
In 2017 is een start gemaakt met het DigiTaalhuis. Hieronder vallen

  • Taalmaatje
  • Taalcafé
  • Leesclub NT2
  • Boekenclub NT2
  • Klik & Tik
  • Budgetcoaches

Dit doen we in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven. Hier gaan we verder dan alleen taalvaardigheid. We ondersteunen ook bij het verbeteren van rekenen en computervaardigheden.

Klik hier om te zien wat het DigiTaalhuis jou kan bieden. Op deze pagina vind je ook de openingstijden. Klik hiervoor op ‘Meer informatie en contact’.

Taalmaatje
Een taalmaatje is een vrijwilliger van Vrijwilligerswerk Veldhoven die anderstaligen helpt bij het spreken van de Nederlands taal. Hij wordt begeleid door teamleden van Vrijwilligerswerk Veldhoven.

Taalcafé
Taalcafé (voor 18 jaar en ouder) organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven. De vrijwilligers die we hierbij inzetten krijgen ondersteuning en trainingen.
Mocht je interesse hebben in een taalmaatje of wil je aan de slag als taalmaatje, laat dan je gegevens achter op het contactformulier.
Op de website van de Bibliotheek Veldhoven vind je meer informatie over het Taalcafé.

Leesclub NT2
In een groep van zes anderstalligen wordt door een taalvrijwilliger een boek voorgelezen. Dit gebeurt in een cyclus van zes keer. Hiervoor worden deelnemers geselecteerd.

Boekenclub NT2
Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Klik & Tik
Het DigiTaalhuis biedt hulp met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je om beter gebruik te maken van de computer en het internet.
Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis achter je eigen pc kunt doen, maar je kunt de cursus ook in de bibliotheek volgen onder begeleiding van deskundige vrijwilligers.
Op de website van de Bibliotheek Veldhoven vind je meer informatie over het oefenprogramma en over hoe je je kunt aanmelden voor deze cursus.

Budgetcoaches
Heb je schulden en weet je niet hoe je ze kunt oplossen? Geen idee hoe je achterstanden in betalingen kunt inlopen? Of ben je de grip op je thuisadministratie of financiën kwijtgeraakt? Meld je dan vandaag nog aan voor het project Budgetcoach.

Ben je geïnteresseerd in deelname, laat dan je gegevens achter op het contactformulier.


Ga terug