MENU

Samenwerking met Fontys Hogeschool

Cordaad Welzijn en Fontys Hogeschool Sociale Studies (FHSS) hebben een sterke samenwerking in het kader van het ReflexieLab van het lectoraat Beroepsinnovatie Social Work. Beide partijen gaan de komende jaren nauw samenwerken en onderzoeken hoe professionals en burgers in de woelige wateren van het sociale domein samen gestalte kunnen geven aan zorg en welzijn.

Om de (aankomende) professionals te leren hoe de nieuwe uitdagingen in de sector het hoofd te bieden start het lectoraat samen met Cordaad Welzijn een onderzoeks- en ontwikkeltraject. Hoe kan de meer individuele reflectie die HBO-ers doorgaans geleerd krijgen een meer sociale component krijgen, gericht op integrale samenwerking met cliƫnten, burgers, andere professionals en instellingen en gemeenten?

Het lectoraat beroepsinnovatie Social Work doet praktijkgericht onderzoek in verschillende ReflexieLabs. In deze labs wordt samen met de praktijk gewerkt aan onderzoek, ontwikkeling, onderwijs en ondersteuning in de context van de transities en transformaties in het sociale domein . Het ReflexieLab is een deelproject binnen het programma Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Fontys (WSD). Binnen het Reflexielab was Cordaad Welzijn de eerste partij met wie een meerjarige samenwerkingsovereenkomst werd gesloten. Er zullen er nog meer volgen.

Meer weten? Neem dan contact op met Krit Schouten.


Deel bericht
Ga terug