MENU

Jeugd en Jongeren in Valkenswaard

Het Jeugd- en Jongerenwerk van Cordaad Welzijn ondersteunt de ontwikkeling van jongeren.

Met behulp van leerzame activiteiten en projecten in het middelbaar- en voortgezet onderwijs, wordt al op jonge leeftijd een link met deze doelgroep gemaakt. Zo komen onderwerpen als talentontwikkeling, gezondheid, preventie, onderwijs, social media, groepsdruk, middelengebruik en relatie ruimschoots aan bod. Het streven is dat de inzet van het jongerenwerk bijdraagt aan het volwassen worden van jongeren binnen de samenleving.

Het Jeugd- en Jongerenwerk van Cordaad Welzijn is daarbij het eerste aanspreekpunt voor wie de weg zoekt in zorg- en hulpverleningsland en voor diegene die er zelf even niet uitkomt. Met behulp van professionals en vrijwilligers wordt vroegtijdig ingesprongen en worden zaken opgepakt die noodzakelijk zijn. Daarbij wordt de meest geschikte koers gevolgd, niet het geijkte pad. Als partner van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) worden vragen opgepakt van ouders en jongeren. Met een netwerk in wijk en buurt wordt, samen met netwerkpartners, gewerkt aan de belangen van de jeugd.

Jeugd- en Jongerenwerk Valkenswaard

Jongerenwerkers zorgen ervoor dat de jeugd gezond en veilig opgroeit. Dit doen zij in samenwerking met ouders, netwerkpartners en vrijwilligers.

Taken Jeugd- en Jongerenwerk

Het Jeugd- en Jongerenwerk richt zich op de volgende werkzaamheden:

Meer informatie

Kijk regelmatig op onze Facebookpagina
en Instagram voor actuele nieuwtjes en het activiteitenaanbod.

Locatie
  • Op straat
  • Op school
  • Jongerencentrum Place2Be
    van Bruhezedal 1
    Dommelen
Openingstijden

Jongerencentrum Place2Be.
Dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur is het jongerencentrum geopend voor kinderen uit groep 7 en 8. Iedere dinsdag, tot aan de zomervakantie, vinden er activiteiten plaats in en rondom het jongerencentrum, bijvoorbeeld het ruilspel, appelflappen bakken, voetbaltoernooi, het grote chaosspel, weerwolven of een watergevecht.
Voor het aanbod na de zomervakantie houd onze Facebookpagina en Instagram in de gaten!

Britt Hilliger

Britt Hilliger

sociaal werker
jongerenwerk

M. 06-51 64 23 36
Lindy Akkerman

Lindy Akkerman

sociaal werker
jongerenwerk

T. 040-20 46 614
M. 06-15 44 10 50
Olga van Lierop

Olga van Lierop

sociaal werker
jongerenwerk

M. 06-19 37 33 70
Terug naar boven