menu

PSYSALON: Winterdip of depressie

Nu de dagen korter zijn hebben veel meer mensen klachten over somberheid. Het wordt vaak aangeduid met ‘winterdip’. Een winterdip is een milde vorm van een seizoensdepressie waarbij vooral moeheid een rol speelt. Zodra je tijdens de herfst- en wintermaanden naast extreme vermoeidheid ook last hebt van ernstige somberheid en negatieve gedachten, dan zou je te maken kunnen hebben met een depressie.

Een seizoensdepressie komt het vaakst voor bij volwassenen. Maar ook kinderen en jongeren kunnen ermee te maken krijgen. Waar je als volwassene veel last kunt hebben van sombere gevoelens tijdens de wintermaanden, kunnen kinderen prikkelbaarder reageren.

Somberheid, niet meer kunnen genieten, minder behoefte aan sociale contacten, te weinig energie voor de dagelijkse dingen. Het zijn allemaal kenmerken die kunnen samenhangen het deze seizoensdip. Wil je er meer over weten? Kom op 10 maart 2022 naar de Psysalon in de bibliotheek van Veldhoven en praat er over. Hoe ga je er mee om. Wat helpt om er mee on te gaan, of om het te verminderen?

Over Psysalon
Met het doel mensen, naasten en betrokkenen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen en te inspireren organiseren GGzE en CORDAAD WELZIJN in Veldhoven een aantal bijeenkomsten onder de naam Psysalon. Bij de Psysalon mag iedereen aansluiten en iedereen heeft recht van spreken. Het delen van informatie, het uitwisselen van tips en ‘things to do’ maakt dat we allemaal een beetje verder komen, kunnen groeien, als kwetsbare maar ook als naaste, familie en andere betrokkenen.

Welkom
Psysalon ‘Winterdip of depressie’ vindt plaats op donderdag 10 maart 2022 tussen 19.30 en (ongeveer) 22.00 uur. De zaal is open om 19.15 uur. Bibliotheek Veldhoven vind je aan Meiveld 2 in Veldhoven

Aanmelden kan via www.bibliotheekveldhoven.nl of stuur een e-mail naar mail
De toegang is gratis.

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren