MENU

Erger jij je groen en geel? Bel een buurtbemiddelaar.

Heeft de buurman alweer zijn auto zo geparkeerd dat jij niet meer weg kunt? Struikel je over de kinderfietsen van de buren in de voortuin? Maakt die stapgrage buurman je voor de zoveelste keer wakker met zijn luide muziek midden in de nacht? Blijft de buurvrouw klagen over jouw kinderen, terwijl ze gewoon buiten spelen? Heb je de buren er al verschillende keren op aangesproken, maar ontstaat er irritatie of ben je het helemaal zat? Een buurtbemiddelaar kan helpen om er samen uit te komen.

Kleine ergernissen Blaffende honden, rondslingerende fietsen, een tuinhek dat niet in de smaak valt… Kleine ergernissen kunnen uitgroeien tot grote problemen als mensen er onderling niet uitkomen. We zien het dagelijks op televisie: John Williams, Natasja Froger of zelfs de rijdende rechter bemiddelen tussen buren wanneer er ruzie is en de partijen geen andere oplossing meer zien dan de televisie erbij halen. Op een televisie-uitzending en een beroemdheid over de vloer zit je misschien niet te wachten. Toch kan een beetje hulp van een onafhankelijke partij soms handig zijn. Daarom zijn in Veldhoven buurtbemiddelaars actief.

Kleine irritaties Buurtbemiddelaars zijn onafhankelijke vrijwilligers die anderen helpen er samen uit te komen bij irritaties of kleine conflicten. Gewone Veldhovenaren zoals jij en ik, die getraind zijn in bemiddelen. Ze werken altijd met zijn tweeën. Zaken die niet bij de politie of een andere instelling thuishoren, maar waarvan het wel goed is, dat ze worden opgelost, komen bij de bemiddelaars terecht.

Neutrale blik Wanneer je zelf een conflict met een buurtgenoot hebt, kan een neutrale blik helpen om samen tot een oplossing te komen. Vaak zijn het simpele oplossingen, waar je door de emoties zelf nog niet aan had gedacht. Iemand die niet betrokken is, kan net zijn wat je nodig hebt om er samen uit te komen.

Gemakkelijk en kosteloos Buurtbemiddeling is een oplossing zonder gedoe. Geen officiële instanties die zich ermee bemoeien. Door snel iets aan een ruzie te doen voorkom je erger. Er zijn voor niemand kosten aan verbonden en het wordt je gemakkelijker gemaakt om samen tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Zodat je (weer) prettig naast elkaar kunt leven.

Behoefte aan een onafhankelijke blik? Schakel dan de buurtbemiddelaars in via: Angelique Vervoort: 06-57994904 of AngeliqueVervoort@cordaadwelzijn.nl

Ga terug