MENU

’t Cursushuys supporter van mantelzorgers en vrijwilligers


Doelstelling project
Met dit project willen we een continu aanbod van cursussen en trainingen creëren voor mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, zodanig dat iedereen binnen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre, gemakkelijk kan deelnemen aan de aangeboden trainingen.
We willen de leervragen van mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties vertalen naar opleiding- en trainingsprogramma’s, om hen de ontbrekende kennis bij te brengen voor het bieden van optimale zorg en om overbelasting te voorkomen.

Uiteindelijk levert dit een ‘cursushuys’ op met een totaalaanbod voor mantelzorgers en vrijwilligers, aangeboden vanuit een centrale organisatie.

Doelgroepen
’t Cursushuys is bedoeld voor iedere mantelzorger en vrijwilliger uit ons werkgebied, die behoefte heeft aan extra scholing om haar/ zijn taak beter aan te kunnen.

De samenwerking
Om een zo breed mogelijk totaal aanbod te krijgen kan iedereen die cursussen organiseert voor mantelzorgers of vrijwilligers gebruik maken van de website van ’t Cursushuys.

Hoe werkt het?

  • De lokaal werkende beroepskrachten nemen het initiatief om signalen en opleidingsvragen om te zetten in cursussen.
  • Het aanbod van alle cursussen en workshops voor mantelzorgers en vrijwilligers worden op een plek verzameld. Dat is de website van ’t Cursushuys. Men kan zich inschrijven via de website ’t Cursushuys via een vaste format.
  • De website geeft een overzicht van wat, waar, welke cursussen zijn en zodoende kan men inspiratie en leervragen verder boven tafel halen.
  • Indien het aanbod van cursussen op verschillende plaatsen en tijden wordt aangeboden, dan kan de mantelzorger of de vrijwilliger zelf kiezen waar zij/hij gaat deelnemen.

Kijk op www.cursushuys.nl

’t Cursushuys is mogelijk gemaakt door
Financiële ondersteuning voor dit initiatief komt van Familie Ommering, SFO, Tiny en Anny van Doorne Fonds, Brentano / RC Maagdenhuis, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Stichting HSHB, Ars Donandi, PIN- KNR, Oranje fonds, Rabobank De Kempen.

Informatie
Wil je meer informatie over ‘t Cursushuys? Neem contact op met Marc Verberk, coördinator van ‘t Cursushuys.
Telefoon 06-193 733 72
E-mail marcverberk@cordaadwelzijn.nlGa terug