menu

Brede School Veldhoven (4-12 jr)
Veldhoven

Kinderen op de basisschool maken grote ontwikkelingen door. Emotioneel, fysiek en mentaal verandert er veel. Daarin wil je natuurlijk de beste begeleiding en kansen bieden. Zo leert een kind zichzelf goed kennen: alle interesses, sterktes, maar ook punten die nog wat aandacht nodig hebben. Brede School Veldhoven speelt hierop in.

In opdracht van de gemeente Veldhoven bieden we een verbreding op het regulier basisonderwijs met verschillende projecten binnen en buiten school. Laagdrempelig en lokaal, zodat alle kinderen tussen 4-12 jaar uit de buurt mee kunnen doen.

Alles-in-één-concept

Bij de Brede School Veldhoven staat de totale ontwikkeling van ieder afzonderlijk kind centraal. We hebben korte lijnen met onze jongerenwerkers en werken nauw samen met andere partners zoals verenigingen, GGD en Lumens. Zo kunnen we een totaalervaring neerzetten. Een compleet dagarrangement waar basisonderwijs, opvang, zorg en vrije tijd samenkomen en elkaar versterken. Kinderen krijgen bijvoorbeeld les in een sport, leren meer over samenwerken en brengen dit in de praktijk op de opvang of thuis. Tegelijkertijd leren ze andere leeftijdsgenootjes kennen.

Spelenderwijs ontdekken

Binnen onze projecten werken we met thema’s uit sport- of cultuuronderwijs. Ook burgerschap en gezond beleid vinden we belangrijk. Door een prettige mix van leren, ervaren en plezier maken kunnen kinderen laagdrempelig kennismaken met diverse activiteiten binnen Veldhoven. En hun eigen talenten ontdekken.

“De wereld van een kind houdt niet op bij de eigen voordeur”

In de praktijk

Wij werken op drie niveaus die elkaar onderling versterken:

  • Binnenschoolse projecten: themalessen op school, verzorgd door een (gast)docent tijdens reguliere lesuren. Toewerken naar een groot evenement ter afsluiting. Een waar feestje!
  • Buitenschoolse projecten: themalessen voor kinderen van school en uit de wijk, in samenwerking met buitenschoolse opvang en lokale partners als een sportvereniging of theater.
  • Doorstroom sport en cultuur: Hierna kan het kind doorstromen naar een vereniging met sport- of cultuurlessen.

Met deze aanpak kunnen kinderen proeven wat bij hen past, waar ze blij van worden. En we zien dat ze daarna ook gemakkelijker bij een vereniging of cursus gaan.

Daar draait het om bij Brede School Veldhoven: kinderen laten ontdekken waar hun talenten en passies liggen en ze de mogelijkheid geven hier vol voor te gaan.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.bredeschoolveldhoven.nl of neem contact met ons op!

Contactpersonen:

Ot Ottenheim

Ot Ottenheim

Combinatiefunctionaris cultuur Brede School
06 10 62 94 40
Roy Frederiks

Roy Frederiks

Sociaal werker - combinatiefunctionaris sport Brede School
06 30 09 34 27
Sanne Seebo

Sanne Seebo

Combinatiefunctionaris Brede School
06 46 59 38 59
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren