menu

Mantelzorg
Cranendonck

Zorg je voor een ander? Zorg ook voor jezelf!

Mantelzorg overkomt je. Mantelzorg is geen baan waar je naar solliciteert. Je rolt erin omdat jouw kind gehandicapt blijkt te zijn, omdat jouw partner chronisch ziek wordt of omdat jouw buurvrouw slecht ter been raakt. Natuurlijk doe je dit met liefde. Maar toch is het niet altijd makkelijk. Wij helpen graag met advies, praktische hulp of een luisterend oor. Loop gerust binnen en ontdek wat we voor je kunnen doen!**

Mantelzorgondersteuning Cranendonck

Bij het Steunpunt Mantelzorg van Cordaad Welzijn kun je terecht voor:

  • Informatie en advies over lokale en landelijke voorzieningen
  • Ondersteuning bij hulpvragen
  • Lotgenotencontact
  • Een luisterend oor
  • Praktische ondersteuning
  • Belangenbehartiging
  • Workshops en trainingen voor mantelzorgers

Behoefte aan een goed gesprek?

Binnen het steunpunt hebben we een aantal mantelzorgondersteuners. Zij komen bij je thuis en luisteren naar je. Voel je vrij om jouw verhaal te doen. Als je wilt kijkt de mantelzorgondersteuner mee bij vragen, wensen en vormen van begeleiding.

Wil je liever even eruit en iets leuks doen met een maatje? Kijk dan eens bij onze dienst ‘Maatjes & Contact’.

Registreer je als Mantelzorger

Dan ontvang je regelmatig nieuws over mantelzorgactiviteiten, zoals workshops en lezingen. Soms alleen voor mantelzorgers of juist alleen met degene voor wie je zorgt. Meestal als een gezellig uitje voor jullie samen. Als geregistreerd mantelzorger val je ook onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente.

Meld je aan bij het Steunpunt Mantelzorg Cranendonck, via de mantelzorgconsulent of door het invullen van dit registratieformulier.

Dementiewijzer

In het kader van Dementievriendelijk Cranendonck heeft de gemeente een Dementiewijzer gemaakt. Dit is een handige waaier met daarin tips en nuttige adressen voor mensen met beginnende dementie en hun omgeving. Roept de Dementiewijzer vragen op? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Cranendonck.

Vervangende zorg (Respijtwijzer)

Het steunpunt brengt jaarlijks een overzicht van vervangende zorg uit. Dit is een overzicht van vervangende zorg mogelijkheden in de regio (respijtzorg). Klik hier voor het overzicht voor vervangende zorg van Cranendonck.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Cranendonck. We zijn telefonisch bereikbaar op 06 30 73 51 20.

Locatie
Dr. Ant. Mathijsenstraat 15
6021 CK Budel

Openingstijden
We zijn aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Contactpersoon:

Ilse Vaes

Ilse Vaes

Sociaal werker
06 30 73 51 20
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren