menu

Taal
Cranendonck

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Zo leer je een taal sneller. Wil je oefenen met Nederlands spreken en verstaan? Dan helpen we je. Samen met onze vrijwilligers.

We hebben een aantal mogelijkheden.

Het Taalcafé

Je volgt geen les, maar je hebt gewoon gezellige gesprekken met elkaar. Zo leer je de Nederlandse taal beter spreken en verstaan. We praten over dingen zoals werk, boodschappen doen, hobby’s, gezondheid. En we doen een aantal oefeningen en spelletjes. Een mooie aanvulling als opstapje naar verplichte inburgering en/of als je een taalcursus Nederlands aan het volgen bent.

Het Taalcafé is een activiteit van Cordaad Welzijn in samenwerking met Bibliotheek de Kempen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

Vrouwentaalgroep

Zit je liever alleen met vrouwen? Dan is deze taalgroep iets voor jou. Je ontmoet andere vrouwen en praat samen over verschillende onderwerpen. En je kleine kinderen mogen mee. Wij regelen de opvang voor kinderen tot 4 jaar.

Taalmaatje

Een taalmaatje is een vrijwilliger die je helpt bij het spreken of schrijven van de Nederlands taal (NT2 en NT1). Je kunt thuis afspreken of op een andere plek. Een taalmaatje heb je voor 1 jaar. Door regelmatig te oefenen ga je snel vooruit!

Wil je zelf taalmaatje worden?
Keifijn! Neem dan contact op met Cordaad Welzijn. Zij vertellen je er graag meer over.

DigiTaalhuis

Onze taalactiviteiten vallen onder het DigiTaalhuis, een samenwerking met o.a. Bibliotheek de Kempen. Hier kun je ook terecht om je rekenen te verbeteren of je computervaardigheden. Kijk voor meer informatie op de website van DigiTaalhuis Cranendonck

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over het spreken, begrijpen of schrijven van een taal? Bel ons of maak een afspraak! Bijvoorbeeld wanneer je een brief niet snapt. Of op zoek bent naar een training.

Bel ons op het nummer 06 10 20 84 70. Of stuur een berichtje via Whatsapp.
Je mag ook langskomen! Op donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur kun je binnenlopen in de bibliotheek in De Borgh, Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel.

Contactpersoon:

Carrie van Hoef

Carrie van Hoef

Sociaal werker
06 10 20 84 70
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren