menu

Taal
Valkenswaard

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Zo leer je een taal sneller. Wil je oefenen met Nederlands spreken en verstaan? Dat kan via ons. Samen met onze vrijwilligers.

We hebben een aantal mogelijkheden: oefenen met een groep bij het Taalcafé of alleen oefenen met een taalmaatje.

Het Taalcafé is geen les

Je hebt gewoon gezellige gesprekken met elkaar. Op je eigen niveau. Zo oefen je met Nederlands te spreken én te verstaan. We praten over hele dagelijkse onderwerpen zoals, werk, boodschappen doen, hobby’s, gezondheid. Tussendoor doen we een aantal oefeningen en spelletjes. Dat bepalen we samen.

Het Taalcafé is een activiteit van Cordaad Welzijn in samenwerking met Bibliotheek de Kempen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

Openingstijden Taalcafé

Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur en
woensdagochtend van 10:15 tot 12:00 uur,
met uitzondering van de schoolvakanties.

Taalmaatje

Een taalmaatje is een vrijwilliger die je helpt bij het spreken of schrijven van de Nederlands taal (NT2 en NT1). Je kunt thuis afspreken of op een andere plek. Een taalmaatje heb je voor 1 jaar. Door regelmatig te oefenen ga je snel vooruit!

Wil je zelf taalmaatje worden?
Keifijn! Neem dan contact op met Cordaad Welzijn. Ze vertellen je er graag meer over.

Meer weten?

Heb je een vraag over het Taalcafé of andere taalactiviteiten? Loek helpt je graag.

Contactpersoon:

Loek Beckers

Loek Beckers

Coördinator Vrijwilligerswerk
06 45 15 69 14
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren