menu

Taal
Veldhoven

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Het is de beste manier om de taal te leren. Vrijwilligerswerk Veldhoven biedt ondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren.

Wil je oefenen met Nederlands spreken en verstaan? Dan hebben we aan aantal mogelijkheden:

  • Bij het taalcafé kun je in een groepje praten en anderen ontmoeten.
  • Met een taalmaatje oefen je 1-op-1.
  • Bij de leesclub lees je samen een boek.
  • Met de voorleesexpress komt een vrijwilliger bij je thuis voorlezen aan je kind(eren).

Het Taalcafé

Je kletst met elkaar op je eigen niveau. We praten over dingen zoals werk, boodschappen doen, hobby’s, gezondheid. Tussendoor doen we een aantal oefeningen en spelletjes. We organiseren dit Het Taalcafé (voor 18 jaar en ouder) samen met de Bibliotheek Veldhoven. De vrijwilligers die we hierbij inzetten krijgen ondersteuning en trainingen.

Op de website van Bibliotheek Veldhoven vind je meer informatie over het Taalcafé.

Taalmaatje

Een taalmaatje is een vrijwilliger van Vrijwilligerswerk Veldhoven die je helpt bij het spreken van de Nederlands taal. Je kunt thuis afspreken of op een andere plek. Door regelmatig te oefenen ga je snel vooruit! De teamleden van Vrijwilligerswerk Veldhoven begeleiden alle taalmaatjes.

Mocht je interesse hebben in een taalmaatje of wil je aan de slag als taalmaatje, laat dan je gegevens achter op ons contactformulier.

Voorwaarden
Taalmaatjes zijn er alleen voor inwoners van Veldhoven en als je geen expat bent.

Voorleesexpress

Voorlezen helpt kinderen bij hun Nederlands. Ze horen de taal. En oefenen met het verhaal begrijpen. Niet iedereen heeft thuis geleerd hoe je voor kunt lezen. Onze vrijwilligers van de Voorleesexpress vinden het heel leuk om kinderen voor te lezen. Ze komen graag bij je thuis. Je krijgt een vaste vrijwilliger voor 20 weken die je kinderen voorleest. Mét ouder erbij.

DigiTaalhuis

Al onze taalactiviteiten worden georganiseerd vanuit het DigiTaalhuis. Hierin werken we samen met de Bibliotheek Veldhoven. Hier kun je jouw Nederlands verbeteren, maar ook je rekenen en je computervaardigheden. Klik hier om te zien wat het DigiTaalhuis jou kan bieden.

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over het taalcafé, taalmaatjes, de voorleesexpress of leesclub? Neem dan contact op met het DigiTaalhuis.

Contactpersoon:

Ella Cornelissen

Ella Cornelissen

sociaal werker
040 204 66 14
06 23 25 23 48
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren