MENU

Vluchtelingenwerk Cranendonck

Workshop Van Baklava tot Stroopwafel

In ons werk met Nieuwkomers is elkaar begrijpen het allerbelangrijkste. De taalbarrière los je gemakkelijk op door een (professionele) tolk te gebruiken. Maar om elkaar echt te kunnen begrijpen is wederzijds begrip nodig van elkaars cultuur. Alleen als je elkaar echt begrijpt zul je als professional of vrijwilliger veel meer voor elkaar krijgen en kun je veel meer van waarde zijn voor de nieuwkomers.

Een tolk helpt je om elkaar te verstaan, een cultuurspecialist helpt je om elkaar echt te begrijpen!

Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom onze vrijwilligers de cultuurworkshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ hebben gevolgd! In de workshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ zijn we door twee cultuurspecialisten meegenomen op een reis van cultuurverschillen en overeenkomsten binnen de Eritrese- en de Arabische cultuur. Drie uur lang hebben we kennis gemaakt met grote, kleine, grappige en ontroerende cultuurverschillen rond drie thema’s: religie, dagelijks leven en tradities.

De interactieve workshop bestaat uit onder andere een kennisquiz, filmpjes en ruimte voor vragen van de deelnemers zelf.

Door het volgen van de workshop hebben de vrijwilligers een goed inzicht in deze twee culturen waardoor ze de achtergronden beter begrijpen. Ook hebben de cultuurspecialisten praktische tips gegeven die de vrijwilligers direct toe kunnen passen. Al deze kennis heeft de vrijwilligers geholpen om hun taken makkelijker en in harmonie uit te voeren.

De Cultuurworkshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ wordt verzorgd door Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN).
Heb je interesse en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ilnaz Azad via 06 - 46 92 83 22 of per e-mail via ilnaz.azad@tvcn.nl


Deel bericht
Ga terug