menu

Evert Meijs is koninklijk onderscheiden


Evert Meijs is koninklijk onderscheiden. Hij ontving een lintje uit handen van burgemeester Anton Ederveen en mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Evert Meijs (66) zet zich al vele jaren en voor verschillende instanties in. Zo is hij beiaardier en bespeelt hij de beiaard in de torens van Geldrop, Schijndel, Son en Valkenswaard.

Ook is hij auteur van veel geschiedkundige en heemkundige publicaties en verzorgde hij publicaties voor de lokale krant Brabants Centrum. Verder is de heer Meijs sinds 2003 vrijwillig molenaar bij de molen in Hamont-Achel (B) waar hij naast molenaar tevens gids is.

Voorts is hij sinds 2009 redacteur van het Weekblad Hamont-Achel-Cranendonck waarvoor hij inmiddels honderden artikelen heeft geschreven. Sinds 2017 is de heer Meijs ook actief voor Cordaad Welzijn Valkenswaard waar hij van alles onderneemt in de maatjescontacten die hij via de vriendendienst van Cordaad Welzijn aangaat. Ook is hij sinds 2020 verslaggever bij Valkenswaard24.

In het verleden (1995-2010) was de heer Meijs bestuurslid van Stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden.

In dit artikel, geplaatst op 26 april 2021 in het blad Valkenswaard 24, staat een uitgebreid verhaal over Evert, een duizendpoot met ontzettend veel energie!


Gepubliceerd op 06 mei 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren