menu

Taalcafé in Valkenswaard is weer open!

Het Taalcafé is op de woensdagochtend 8 september weer van start gegaan. Het DigiTaalhuis Valkenswaard organiseert met vrijwilligers ondersteuning voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken in Taalcafé’s.

Het Taalcafé in Valkenswaard vindt wekelijks plaats met uitzondering van de basisschoolvakanties. Iedere woensdag van 10.15 tot 12.00 uur in de bibliotheek in de Hofnar en iedere maandag van 19.30 tot 21.00 uur, ook in de bibliotheek in de Hofnar. De locatie in de bibliotheek is ideaal omdat men gebruik kan maken van de mogelijkheden van de bibliotheek qua internet, collectie boeken en (les)materialen.
Deelname op maandagavond is alleen mogelijk na aanmelding bij de coördinator.

Mensen uit alle windstreken zijn welkom in het Taalcafé. Er wordt met thema’s of onderwerpen gewerkt en de bezoekers mogen aangeven welke onderwerpen besproken worden. De insteek is dat er door de bezoekers gepraat kan worden en praten wordt afgewisseld met oefeningen en spelletjes. Onderwerpen zijn o.a. feesten in Nederland, kleding en mode, Prinsjesdag, maar ook tegenstellingen in de Nederlandse taal, gezondheid enz. En anders dan de naam doet vermoeden, wordt er alleen koffie en thee gedronken in en tijdens het Taalcafé.

Deze activiteit is een onderdeel van het DigiTaalhuis. Het DigiTaalhuis is een samenwerking tussen Bibliotheek De Kempen, Stichting Lezen en Schrijven, Gemeente Valkenswaard, het Stercollege en Cordaad Welzijn.

Behoefte aan het beter leren van de Nederlandse taal, contact met anderen? Loop dan binnen tijdens het Taalcafé. Ken je iemand die hier behoefte aan heeft? Geef deze info dan door! Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie of aanmelden voor de maandagavond kun je contact opnemen met Cordaad Welzijn, Carrie van Hoef, telefoonnummer 06-10208470, e-mail mail

Gepubliceerd op 09 september 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren