menu

Hoe verkrijg ik een papieren coronapas?

Cordaad Welzijn helpt je bij het regelen van een papieren coronapas
Vanaf zaterdag 25 september heb je een coronabewijs nodig als je naar een restaurant, bioscoop of evenement wilt. Met de CoronaCheck-app kom je snel binnen. Heb je geen smartphone of vind je de app te ingewikkeld? Vraag dan een papieren pas aan of print hem zelf uit.

CoronaCheck
Met de CoronaCheck bewijs je dat je bent gevaccineerd, recentelijk negatief bent getest of dat je corona hebt gehad en bent hersteld. Hij is alleen geldig als je daar een identiteitsbewijs bij laat zien. Met de app gaat dat snel, maar misschien heb je geen smartphone, of lukt het je niet om met de app aan de slag te gaan. Bovendien zijn oude telefoons soms ongeschikt voor de CoronaCheck-app. Ook op een tablet werkt de app niet.

Lukt het niet met een app, zorg dan voor een papieren bewijs. Dat kan op 2 manieren:

  1. Via de computer en een printer. Je hebt dan wel een DigiD nodig.
  2. Telefonisch. De QR-codes worden binnen 5 werkdagen per post toegestuurd.

Zelf printen
1. Ga naar de website CoronaCheck
2. Zet een vinkje bij de privacyverklaring en klik op Volgende.
3. Klik op het juiste type bewijs: een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs.
4. Log in met DigiD. Heb je geen smartphone met DigiD-app, dan kun je de controlecode per sms naar een mobiele telefoon laten sturen. Heb je geen DigiD, dan zul je die eerst moeten aanvragen. Deze procedure kost 3 werkdagen.
5. Je vaccinatie- of testgegevens verschijnen in beeld. Klik op Maak bewijs.
6. Klik op Open PDF.
7. Print de pdf met de QR-code die je nodig hebt.
8. De pdf bestaat uit 4 pagina’s, maar alleen de pagina met de QR-code (de Nederlandse voor in eigen land of anders de Europese) is nodig.
9. Het vaccinatiebewijs is een jaar geldig, het herstelbewijs hooguit een half jaar en het testbewijs zeer kort (afhankelijk van de test en het testtijdstip).

Telefonisch aanvragen
1. Zoek je Burgerservicenummer (BSN) op. Dit staat in je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
2. Bel 0800-1421 en geef aan dat je een papieren bewijs wilt. Een speciale helpdesk neemt je gegevens op. 3. Je ontvangt de coronapas binnen 5 werkdagen per post.
4. Maak voor de zekerheid een kopie van het bewijs en houd het origineel thuis.
5. Loop je tegen problemen aan? Kijk dan voor oplossingen op de site van de overheid.
6. Een bewijs dat je in de afgelopen 24 uur negatief bent getest, kan niet per post worden gestuurd.

Bron: Consumentenbond

Lukt het dan alsnog niet dan kun je maandag 4 oktober tussen 13:30 en 17:00 uur langskomen bij Cordaad Welzijn in Dorpshuis ‘t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze. Hier staat iemand klaar om je te helpen. Kun je niet op 4 oktober neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende via steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of telefoonnummer 06-51861354 en we maken een afspraak op een ander moment.

Gepubliceerd op 30 september 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren