menu

Nieuwe directeur-bestuurder bekend!

Met veel plezier delen we mee dat we een nieuwe directeur-bestuurder gevonden hebben voor Cordaad Welzijn/Welzijn de Kempen!

Jacqueline van Poeteren treedt per 1 februari 2022 aan als directeur-bestuurder van Stichting Cordaad Welzijn, waar de merken Welzijn de Kempen, Cordaad Welzijn en Brede School Veldhoven onder vallen. Ze volgt daarmee Robert Tops op die per 1 december start als rector op het Rythovius College te Eersel.

In de tussentijd neemt het managementteam alle bestuurlijke taken waar, met Angelique Vervoort als tijdelijke directeur-bestuurder.

We stellen voor

Jacqueline van Poeteren
Jacqueline van Poeteren

“Ik heb er ontzettend veel zin in”, vertelt Jacqueline, “om samen met de vrijwilligers, medewerkers, samenwerkingspartners en inwoners van negen prachtige gemeenten aan de slag te gaan met de opgaven die er zijn. Zoals het borgen van de organisatieontwikkelingen, de profilering en verdere professionalisering in een toffe organisatie die staat als een huis.”

Jacqueline, van origine orthopedagoog en bedrijfskundige is goed bekend met de wereld van welzijn en het sociaal domein. Na ruim 15 jaar als leidinggevende in een grote brede welzijnsorganisatie maakte ze de overstap naar de lokale overheid. Hier heeft ze verschillende rollen vervuld met de focus op zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. En nu keert ze dus weer terug naar haar welzijnsroots.

Kort en krachtig

Het wervingstraject is snel gegaan. Uit medewerkers, vrijwilligers, ondernemingsraad, managementteam en Raad van Toezicht werd een benoemingsadviescommissie gevormd. Zij hebben het wervings- en selectieproces zelf en met veel plezier uitgevoerd.

“Binnen twee maanden na de ontslagbrief hebben we een sterke, nieuwe opvolger gevonden met een persoonlijkheid die ook echt bij de organisatie past”, aldus Peter Vereijken, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Daaruit blijkt ook de kracht van onze organisatie: korte lijnen, direct inspelen op de situatie en zorgvuldig doorpakken met wat er is.”

Gepubliceerd op 29 november 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren