menu

ANWB AutoMaatje brengt je naar de vaccinatielocatie

Heb je een oproep ontvangen voor je boostervaccinatie tegen corona maar weet je niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 35 cent worden mensen door een chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht en weer terug naar huis uiteraard.

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Marlon Korsten, coördinator AutoMaatje Heeze-Leende van Cordaad Welzijn, waar de coördinatie van ANWB AutoMaatje Heeze-Leende is ondergebracht: “Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft naar de priklocatie en er is geen alternatief, kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.”

Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Heeze-Leende zijn. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft.

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich telefonisch aanmelden bij ANWB AutoMaatje Heeze-Leende via 06-5738 4307. Dat kan op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

Chauffeurs die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen dit nummer ook bellen.

Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.

Gepubliceerd op 09 december 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren