MENU

Maatjesproject Cranendonck

Al een aantal jaren is het Maatjesproject Cranendonck actief in de gemeente Cranendonck. Vrijwilligers begeleiden iemand met een vraag, met het behalen van een doel voor de periode van een jaar.

Binnen het Maatjesproject kunnen allerlei vragen gesteld worden. Het kan zijn dat iemand hulp nodig heeft bij zijn administratie, een ander wil leren met de computer omgaan, maar het kan ook zijn dat iemand het aantal sociale contacten wil uitbreiden, maar zelf niet goed weet hoe dit te doen.

In de afgelopen jaren hebben diverse mensen in Cranendonck gebruik gemaakt van het Maatjesproject en vaak heeft dat ook wat opgeleverd voor die mensen. Voorbeelden hiervan zijn:
- Een jonge man die het vanwege zijn beperking lastig vindt om contact te maken met andere gaat nu wekelijks naar de huiskamer om gezellig te lunchen.
- Een mevrouw die het lastig vindt om met haar tablet om te gaan, oefent iedere week met haar maatje en het gaat elke week beter.
- Een moeder die het lastig vindt om haar administratie op orde te houden heeft samen met haar maatje de administratie opgeruimd en een systeem bedacht om het te bewaren.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Maatjesproject? Zelf een vraag waarbij de inzet van een vrijwilliger hulp kan bieden? Neem dan contact op met Marlon Korsten van Cordaad Welzijn via 06-20372237.

Deel bericht
Ga terug